Feedback

Česta pitanja

Najčešća pitanja

"Javna nabavka je pribavljanje dobara i usluga ili ustupanje izvođenja radova od strane državnog organa, organizacije, ustanove ili drugih pravnih lica koji se, u smislu ovog zakona, smatraju naručiocima, na način i pod uslovima propisanim ovim zakonom" - Zakon o javnim nabavkama Republike Srbije, član 2

Tenderi su važan ekonomski faktor i predstavljaju odličnu mogućnost sticanja novih klijenata. Tenderi se objavljuju u velikom broju štampanih medija i na mnogim mestima na internetu. Korišćenjem ovog servisa štedite vreme i novac tražeći poslovne mogućnosti i to tako što ćemo mi za Vas pronaći i poslati Vam obaveštenja o tenderima iz Vaše oblasti interesovanja!
Ovaj servis Vam omogućuva da na jednom mestu pretražujete praktično sve izvore tendera iz čitave zemlje, ali i zemalja našeg regiona (ukoliko želite).
 

Pored velike uštede koju ostvarujemo Vama, u smislu cene i vremena koje je potrebno da platite da biste došli do informacija o tenderima, najveće prednosti su:

- Velika baza podataka koja sadrži tendere iz Republike Srbije kao i važne projekte iz zemalja našeg regiona ali i cele Evropske unije

- Personalizovani profili pretraživanja – postavljeni na način da zadovolje individualne zahteve

- E-mail servis - tenderi svakodnevno stižu na Vaš e-mail

- Besplatna podrška od strane našeg stručnog tima (radnim danima od 8:00 do 16:00)

Predlažemo Vam da pogledate ovu sekciju detaljnije, na mnoga pitanja ćete već tu dobiti odgovore.

Za sva ostala pitanja koja imate, predlažemo da pogledate naše sekcije "Saveti" i "Preuzimanja", gde ćete naći vrlo korisne informacije.

U svakom trenutku možete nas pozvati telefonom za više informacija, svakog radnog dana od 8:00 do 16:00. 

Pre nego što se prijavite kod nas

Naravno! Nudimo Vam mogućnost da besplatno isprobate naš servis tokom sedam dana, bez obaveza! Za dalje informacije pogledajte početnu stranicu.

Ne, probni period automatski ističe nakon sedam dana. Ukoliko i dalje želite da primate poslovne informacije na e-mail, morate se pretplatiti na naš servis.

Da biste se pretplatili, potrebno je da ispunite i pošaljete narudžbenicu. Uz to je potrebno da se odlučite za paket koji Vama najviše odgovara (više u delu "Cene").

Naravno, možete se pretplatiti i u slučaju da niste koristili mogućnost besplatnog testiranja.

Pitanja pretplate

Cena zavisi od "veličine" paketa za koji se Vi budete opredelili. Svaki od paketa nudi posebne mogućnosti. Primera radi, osnovni "Basic" paket uključuje jedan profil pretrage, "Busines" do maksimalno 3 profila itd.

 

Pretplata traje godinu dana od dana uplate pretplate i po isteku tog roka se automatski produžava, s tim da se za narednih godinu dana dostavlja novi predračun za plaćanje.
Usluga se plaća unapred. Za detaljne informacije pogledajte Opšte uslove poslovanja

Ukoliko ne možete da pronađete željene tendere koristeći brzo pretraživanje ili besplatno testiranje servisa koje Vam nudimo, najverovataniji razlog tome je sezonska fluktuacija. U tom slučaju rado ćemo za Vas pretražiti našu arhivu kako biste lakše ustanovili da li se isplati uplatiti pretplatu na naš servis.

Ukratko, da, pretplata na servis se isplati.

Imate mogućnost da pravovremeno saznate za novi tender, da se pripremite, učestvujete i pobedite. Čak i kada ne pobedite na nekom od tendera, uvek je dobro da znate kako ste pozicionirani u odnosu na konkurenciju, što će poboljšati Vašu konkurentnost za sledeću priliku. Naravno, postoji i mogućnost nastupa u konzorcijumu.

Standardni profili koje nudimo pokrivaju najčešće tražene branše. Najlakše je da nas pozovete, kako bi neko iz našeg stručnog tima obavio podešavanja za vas.
Ukoliko ipak želite samostalno da pokušate da napravite pretragu, izaberite jednu od ponuđenih opcija kako biste pronašli tendere iz Vašeg područja poslovanja:

a) Unesite sopstvene ključne reči:
Za vreme registracije unesite sve ključne reči (i sinonime!) koje opisuju ono što želite pronaći. Izbegavajte ove posebne karaktere: + - && || ! ( ) {} [ ] ^ " ~ * ? : [i backslash]
Zamene ("*") na početku i na kraju reči NISU dozvoljene!

b) Izaberite i prilagodite profil:
Za vreme registracije izaberite profil koji Vam najviše odgovara u rubrici ‘Izaberite profil’. Nakon što ste završili registraciju, profil možete prilagoditi ličnim željama. Ukoliko Vam je pri tome potrebna pomoć, slobodno nas kontaktirajte.

Svi tenderi objavljeni su samo na originalnom jeziku i možete ih pretraživati na više načina:

- Koristeći CPV* (Common Procurement Vocabulary) kodove: Unesite CPV kod u polje “2. opis”. Upišite npr. 453*,454* (kako biste zahvatili i podgrupe). Kako nisu svi tenderi označeni CPV kodovima, bolje rezultate ćete dobiti koristeći ključne reči.

- Sastavite sopstvene profile pretraživanja: Unesite potrebne ključne reči u polja za pretraživanje. Kontaktirajte nas ukoliko Vam je potrebna pomoć oko sastavljanja profila.

- Nakon što ste sastavili profile pretraživanja na sopstvenom jeziku, mi Vam možemo pomoći da ih prevedete na željene jezike. Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte.

*-CPV kodovi su usvojeni na nivou Evropske Unije i služe da bi definisali konkretnu uslugu, robu i rad koji se traži u nabavkama. Sistem je jedinstven za celu EU i mi smo prvi koji smo ovaj sistem uveli kod nas.

javne-nabavke.com ne odgovara za sadržaj internet sajtova ka kojima su upućene veze (linkovi).