Feedback

Ubrzavanje regionalne saradnje u oblasti javnih nabavki

14. septembar 2016

Regionalna saradnja i razmena iskustava neophodni su za jačanje sistema zaštite prava u postupcima javnih nabavki, njegov razvoj i unapređenje, zaključili su visoki predstavnici zemalja regiona iz sektora javnih nabavki, na Okruglom stolu održanom u beogradskom hotelu "Radison Blu Old Mill".


Na dvodnevnom skupu, posvećenom najčešćim neregularnostima u oblasti zaštite prava u postupcima javnih nabavki, učestvovali su predstavnici tela nadležnih za žalbe/zaštitu prava u postupcima javnih nabavki iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, BiH, Makedonije i Srbije, saopšteno je iz Republičke komisije za javne nabavke.

Okrugli sto je organizovan u okviru Tvining Lajt projekta Evropske unije "Jačanje zaštite prava u postupcima javnih nabavki u Srbiji", koji ima za cilj jačanje kapaciteta Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, upoznavanje sa praksom Suda pravde EU u oblasti javnih nabavki i dalje usklađivanje sa zakonodavstvom EU.

Skup je otvorila Hana Hukić, predsednica Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Učesnicima, među kojima su bili i predstavnici Državne revizorske institucije Srbije, Uprave za javne nabavke, Agencije za borbu protiv korupcije, obratio se i Borut Smrdel, predsednik Državne revizijske komisije Slovenije, institucije koja sprovodi projekat.

Drugog dana skupa, održana je zajednička radionica predstavnika tela nadležnih za žalbe/zaštitu prava u postupcima javnih nabavki iz zemalja regiona sa predstavnicima Udruženja profesionalaca u javnim nabavkama.

O efikasnosti sistema zaštite prava u postupcima javnih nabavki sa stanovišta naručilaca govorio je Stevan Radunović, predsednik Udruženja profesionalaca u javnim nabavkama, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

javne-nabavke.com ne odgovara za sadržaj internet sajtova ka kojima su upućene veze (linkovi).